Piqué s’aventura en un altre negoci de risc

Fracassats tots els seus projectes personals i ofegat pels costos de la Copa Davis, compra la Lliga francesa, amb Messi, de la mà de Kosmos

El 'streamer' Ibai Llanos amb Gerard Piqué

Font: @ibaillanos

Pot ocórrer que, a la mateixa hora que juga el Barça, amb Gerard Piqué en el centre de la defensa, Leo Messi ho faci amb el PSG i ell mateix s’estigui contraprogramant en contra dels seus interessos empresarials? És possible, perquè Piqué, és a dir Kosmos, en col·laboració amb Enjoy Television, s’ha fet amb els drets televisius de la Ligue 1 i de la Ligue 2 franceses per a les pròximes tres temporades, fins a juny de 2024, per a la seva emissió a Espanya.

La notícia avançada per 2Playbook no concretava les xifres de l’operació, però xifrava l’anterior contracte, que tenia Movistar +, en 2,5 milions anuals. La idea és l’explotació dels drets d’una Lliga que ara mateix s’ha tornat més atractiva amb el fitxatge de Leo Messi pel PSG, encara que també s’especula amb la marxa de Kylian Mbappé al Reial Madrid.

D’acord amb aquestes notícies, ara es tracta d’ultimar les negociacions de subllicència per l’emissió a través d’un canal de televisió o una OTT. És una operació que comporta riscos i que compta amb la presència orbital d’Ibai Llanos, que ja va ser el primer espanyol a entrevistar a Messi a París, i també serà a través del seu canal en Twitch com podrà seguir-se des d’Espanya el partit entre el Reims i el PSG, aquest diumenge a les 20:45, en el presumpte debut de l’argentí. L’encontre podrà seguir-se a Espanya i de manera gratuïta tant en el canal del conegut ‘streamer’ com a Telecinco, que ha anunciat que ha adquirit aquest partit.

De moment no existeix una estratègia per a l’explotació d’aquesta inversió, que inclou altres compromisos, altres partits de la jornada i partits de segona divisió que, al seu torn, requereixen comentaristes i actuacions de màrqueting i comercials associades.

L’èxit dels negocis de Gerard Piqué és comunament celebrat per la seva indubtable ressonància mediàtica, enorme. No obstant això, una altra cosa són els rèdits d’aquestes inversions, especialment de la mà de Kosmos i del seu propietari, un inversor japonès milionari com és Hiroshi Mikitani. La seva amistat amb el futbolista va sorgir amb el seu pas pel club per millorar d’una lesió, i de les converses per tancar la venda de la samarreta a Rakuten, en les quals hi va participar.

Piqué va trobar en Kosmos la capitalització necessària a les seves inquietuds en el món dels negocis però, per descomptat, després d’haver tancat per fallida i nul rendiment empresarial els seus propis negocis en solitari, com una societat de videojocs, una franquícia d’hamburgueses o una beguda isotònica. El gran cop, en aparença, va ser la compra dels drets de la Copa Davis, el format de la qual va revolucionar en forma de fase final en seu única.

Una enorme inversió que, de moment, està per veure -difícil- si podrà recuperar, perquè l’efecte de la pandèmia i el rebuig del món del tenis a aquest invent ha provocat tant de desinterès que es parla de recuperar un altre format per intentar minorar les pèrdues. Té més sentit, per descomptat, que Gerard Piqué, un personatge amb un incomparable palmarès esportiu, assessori i orienti a Kosmos en el món que teòricament sí que coneix i maneja com és el del futbol. Les enormes pèrdues previstes en la Copa Davis necessiten ser recuperades.

També, a través de Kosmos, Piqué s’ha convertit en una espècie d’agent de jugadors, entre ells de Samuel Umtiti, el jugador francès que, sota la seva protecció i gràcies a l’amistat del jugador amb el president Joan Laporta, es quedarà al club. Aquesta era una continuïtat cantada amb o sense el plàcet de Ronald Koeman, que s’ha vist obligat a quedar-se un futbolista amb el qual inicialment no comptava.

Piqué ja va tenir problemes i pèrdues intentant crear una productora pròpia de futbolistes per generar ingressos mitjançant la venda de produccions per a espais esportius. Ningú pot oblidar aquest reportatge, de la seva fallida productora, en la qual Antoine Griezmann li va dir ‘no’ al FC Barcelona en el primer intent del Barça per fitxar-lo.

Resulta complicat, com a conclusió, traduir en grans beneficis aquests diners tan fàcils que guanya com a jugador. Menys si, com diuen, s’ha rebaixat la fitxa per donar exemple a la resta dels capitans. L’impacte directe en la plantilla ha estat el de generar un malestar evident i dubtes sobre l’efectivitat d’aquestes rebaixes que pocs aficionats es creuen realment. I cal no oblidar, tampoc, la seva participació, via a Kosmos, en la SAD de l’Andorra club de futbol en un moment en què, si volia reflotar un club, el Reus estava a la venda per un euro.

(Visited 330 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari