Catalunya amplia restriccions per l’alt risc d’incendi a 333 municipis

També es tanquen dos espais naturals més, l'Albera i Montgrí, que s'afegeixen als cinc que ja hi havia

La Generalitat amplia a partir de demà les restriccions d’accés al medi natural i en l’activitat agrícola a 333 municipis, enfront dels 279 actuals, i tanca altres dos espais naturals, amb el que seran ja set, per l’elevat risc d’incendi a causa de l’onada de calor.

Segons han informat els Agents Rurals, a partir d’aquest dissabte s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa a un total de 333 municipis, enfront dels 279 de 24 comarques als quals des de dijous passat s’apliquen restriccions d’accés al medi natural pel risc d’incendi davant l’onada de calor, que està deixant temperatures superiors als 40 graus en diversos punts de Catalunya.

A més, la Generalitat restringirà a partir de demà l’accés als espais naturals de L’Albera i Montgrí, que s’afegeixen als cinc en què ja s’impedia el pas des de mitjans d’aquesta setmana: Montserrat, Montsec, Baronia de Rialb, Montmell-Marmellar i Montsant.

Això no obstant, la Generalitat recomana que se segueixin a tota Catalunya per a evitar la simultaneïtat d’incendis, així com per a reduir al màxim els rescats per activitats de muntanya perquè els equips d’emergències es puguin centrar en la lluita contra el foc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides