ERC planteja millorar l’aeroport del Prat sense ampliar la tercera pista

La portaveu republicana, Marta Vilalta, rebutja els "contes de fades" de la ministra de Transport

Marta Vilalta

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, planteja ara millorar l’Aeroport del Prat sense ampliar la tercera pista, i ha demanat a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que “no expliqui contes de fades” assegurant que es compensarà l’afectació a l’entorn amb més àrees protegides.

“Per començar a parlar de compensacions actuals, en el cas que s’allargués la tercera pista i s’afectés a La Ricarda”, s’hauria de parlar de les compensacions no executades de l’anterior ampliació de l’aeroport, ha retret Vilalta a la també exalcaldessa de Gavà en una entrevista d’Europa Press.

Vilalta ha destacat que el que defensa ERC és que arribi la inversió de prop de 1.700 milions i que es decideixi des de Catalunya el projecte -que no té per què implicar allargar la tercera pista, segons ella-, a través de la taula tècnica impulsada pel Govern de Pere Aragonès, amb la participació d’agents socials, econòmics, territorials i institucionals.

“Aquest és l’acord. L’acord no és per ampliar la tercera pista, l’acord és per poder invertir aquests diners, i decidir des d’aquí com invertir-ho. I aquesta inversió no necessàriament ha de passar per l’ampliació d’aquesta tercera pista”, sinó que s’han d’estudiar alternatives que no trinxin ni aixafin el territori, ha dit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides