Robles descarta un Estatut amb les competències anul·lades en Justícia

La ministra de Defensa del govern espanyol tanca la porta al poder judicial català: "El CGPJ ha de ser únic"

La ministra de Defensa, Margarita Robles, considera que en cas que hi hagués un nou Estatut per a Catalunya no es podrien incorporar les competències que va anul·lar el Tribunal Constitucional en matèria de Justícia, sobretot les referides al Consell de Justícia de Catalunya.

En una entrevista amb Europa Press, Robles defensa crear un clima de retrobament amb aquesta comunitat autònoma i no contempla l’escenari que el Tribunal Suprem revoqui els indults que va concedir el Govern als presos del procés. Això sí, reclama al president català que governi per a tot Catalunya perquè la majoria no està amb l’independentisme.

El ministre de Cultura i líder del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat partidari de cedir a Catalunya les competències de l’Estatut que va anul·lar el Tribunal Constitucional, entre elles hi ha la creació d’un Consell de Justícia de Catalunya i nombroses competències de Justícia que anirien unides a aquest Consell.

No obstant això, la titular de Defensa, magistrada de professió i exvocal del Consell General de Poder Judicial (CGPJ), considera que això no és possible. En aquest sentit explica que “amb el marc constitucional, el Consell ha de ser únic per a tot Espanya“. Robles recalca que “en aquesta part concreta la sentència de Tribunal Constitucional, en el seu moment, va ser una sentència correcta”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides