Revoltes dins d’Esquerra i Junts per l’ampliació de l’aeroport del Prat

Els republicans deien al programa electoral del 14-F que no hi havia "necessitat d'ampliació" i ara defensa el contrari

El pacte per a l’ampliació de l’aeroport del Prat entre governs, espanyol i català, ha generat tota mena de reaccions polítiques i socials des que es va anunciar dilluns al vespre. La patronal d’empresaris, el govern espanyol i la Generalitat han celebrat l’acord, mentre que la CUP, comuns i els moviments socials s’han oposat frontalment al pacte. També dins dels partits que formen el Govern, ERC i Junt, hi ha oposició.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, defensa el projecte, malgrat que el 14-F es va presentar a la presidència amb un programa electoral que xoca amb la decisió. Concretament, en l’apartat “aeroports” del programa, els republicans prometien impulsar un “nou pla estratègic de l’aeroport de Barcelona” que entre d’altres “preservi els espais naturals que envolten l’aeroport, en referència a l’estany de la Ricarda, i apliqui totes les millores tecnològiques necessàries per augmentar aquests vols sense necessitat d’ampliació“.

ERC, dividida
Així, l’anunci del pacte per l’ampliació ha generat debat dins de les files dels republicans. Sectors del partit han fet públic en les darreres hores el malestar a través de les xarxes socials. Les joventuts d’ERC, Jovent Republicà, han expressat a través de Twitter el desacord: “l’ampliació de l’aeroport del Prat és incompatible amb la lluita contra el canvi climàtic i promou un model econòmic precaritzador, insostenible i esgotat! Lluitarem per la biodiversitat i la vida!”.

Joan Tardà, conseller nacional i una de les figures amb més pes entre la militància, ha demanat generar un debat sobre l’ampliació del Prat entre la directiva del partit i el conjunt de les bases: “Qualsevol afiliat està legitimat a dir la seva, i segur que n’hi ha que hi estem en contra”, ha expressat.

Sectors d’Esquerra del Baix Llobregat, la comarca on milita Tardà, també han mostrat el malestar a l’acord. El candidat i regidor d’ERC al Prat, Jordi Ibern, ha dit en una piulada: “Qualsevol govern que validi més agressions al nostre Delta del Llobregat i a la ciutat del Prat, em trobarà frontalment en contra de les seves decisions”.

Tampoc hi ha unanimitat a Junts
D’altra banda, també hi ha mala maror a Junts. El principal opositor a l’ampliació de l’aeroport és l’expresident Quim Torra. Aquest, des del seu compte de Twitter, ha criticat l’acord i ha fet una crida a l’independentisme perquè rebutgi també l’ampliació. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, també de Junts, ha criticat l’eufòria generada per l’acord, al que va arribar el seu company de files, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, per ampliar l’aeroport del Prat. Considera que “tornem a la pastanaga”. “Menys eufòria i més memòria”, ha reclamat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides