Teatral escena d’afecte de Laporta cap a les penyes a BarçaTV+

El canal del club, que acostuma a ignorar-les, va preparar un final de retransmissió especial

Imatge del partit amistós entre el Barça i l'Stuttgart
Imatge del partit amistós entre el Barça i l'Stuttgart

La retransmissió en directe de l’amistós entre l’Stuttgart i el FC Barcelona a través de BarçaTV+ va posar en relleu aquesta absurda inclinació a manipular intentant transmetre als barcelonistes sensacions i situacions del tot innecessàries i artificials. BarçaTV+ va tancar la retransmissió del partit amb unes imatges en les quals el president Joan Laporta atenia diversos aficionats a la seva arribada a l’escenari del partit. Concretament, el president realitzava una afectuosa dedicatòria d’una samarreta per a la directiva de la Penya Barcelonista d’Stuttgart.

Serien normalment unes imatges intranscendents, coherents amb la cobertura de l’esdeveniment i de la interacció social amb els barcelonistes. La Penya Barcelonista de Stuttgart és precisament una de les últimes donades d’alta oficialment en Junta directiva, una nouvinguda més de les moltes que han vingut a engrossir aquestes espectaculars xifres de penyistes del FC Barcelona que han batut tots els registres de l’embranzida, fortalesa i extensió territorial, especialment fora de les fronteres pròpies del barcelonisme català.

Les imatges, casualment, es van emetre el mateix dia en què la Confederació Mundial de Penyes -a la qual pertany- acabava d’emetre un comunicat expressant el seu malestar pel divorci unilateralment imposat per la directiva del moviment de penyes. És a dir, el seu no reconeixement com a tal i el rebuig al fet que les penyes disposin de les seves pròpies estructures de govern, democràtiques, de funcionament, finançament i de servei, una relació que venia amistosament regulada pel conveni trencat pel capritx de la directiva de Laporta el dijous passat.

Des dels estudis de BarçaTV+, aquesta cobertura informativa va estar convenientment assaonada per comentaris que, de forma inequívocament imposada des de la direcció de comunicació, van aportar la presentadora i els convidats exaltant la sensibilitat del president Joan Laporta cap a les penyes i la seva predisposició personal i permanent a atendre-les en qualsevol lloc i hora. Van complementar aquestes afirmacions amb un al·legat sensibler i artificial a favor de les penyes en un context i situació en els quals, com sol fer BarçaTV+, simplement les ignora.

Aquest dissabte, però, era important transmetre el missatge contrari de la junta poques hores després de prémer el detonant d’una guerra social sense precedents. Des de l’aparell oficial del club, sens dubte, seguiran aquest tipus d’actuacions i altres de major importància. De moment, almenys fins al diumenge, el web oficial de la Confederació Mundial de Penyes seguia actiu dins de la web del FC Barcelona.

Tarda de ‘zascas’
En les hores prèvies al partit del Barça de Koeman contra l’Stuttgart, es va produir una situació peculiar quan des del club i des de l’organització es va informar del retard de l’inici del partit -una hora més tard- per una qüestió al marge de l’amistós. Entre les informacions, un avanç del diari Sport relacionava el retard amb una manifestació corresponent a la celebració de l’orgull gai a Stuttgart. En la forma original del redactat d’aquesta informació, alguna cosa va cridar l’atenció d’una periodista de BarçaTV+, Georgina Léger, qui a través del seu compte de Twitter ha dit que un comentari del periodista “retardava la societat”, donant a entendre que hi havia un contingut -o bé ella l’havia interpretat així- homòfob. Un zasca directe que va acabar transcendint i que va tenir com a conseqüència l’esborrat del tuit en qüestió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides