La Generalitat pacta amb el govern espanyol l’ampliació de l’aeroport del Prat

L'acord no concreta l'afectació mediambiental de La Ricarda, encara que les parts volen que sigui mínima

L’acord que es buscava entre la Generalitat i el govern espanyol per a l’ampliació del Prat s’ha tancat aquest dilluns al matí en una reunió fora d’agenda entre el vicepresident Jordi Puigneró i la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

La decisió ha estat anunciada per la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, després de la reunió de la Comissió Bilateral. Rodríguez ha confirmat que l’ampliació suposarà una inversió de 1.700 milions d’euros i ha qualificat l’acord de “grandíssima notícia” perquè permetrà que l’aeroport es converteixi en un ‘hub’ intercontinental.

L’acord preveu que AENA redacti la proposta d’ampliació, la qual ha d’afectar “el mínim possible” l’espai protegit de La Ricarda, i que haurà d’acceptar posteriorment la Comissió Europea. En aquest punt, el govern central aprovarà un nou pla d’actuacions aeroportuàries pel període del 2022-2026 -abans del 30 de setembre- que regula les tarifes dels aeroports d’acord amb el pla d’inversions previst.

L’acord arriba després de mesos de debat i actes a favor i en contra del projecte. La ministra portaveu també ha subratllat que suposarà la creació de 83.000 llocs de treball directes i 365.000 en total. A part de l’ampliació, el pacte accepta les pretensions catalanes d’unir l’aeroport del Prat via Ave amb els de Girona i Reus per repartir el tràfic.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.