Aragonès declara a un diari suís: “La negociació és la millor opció”

El president català insisteix que els indults són un primer pas, "però insuficient", i torna a reclamar l'amnistia

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha concedit una entrevista al diari suís Tages-Anzeiger, on ha assegurat que “la negociació és la millor opció per trobar una solució política al conflicte” entre Estat i Generalitat.

Preguntat per la possibilitat que el president espanyol, Pedro Sánchez, oferís “més autonomia” i un sistema de finançament “beneficiós” per a Catalunya, Aragonès ha assenyalat que aquesta opció “requeriria votar dues opcions: la proposta del govern espanyol d’una banda i la independència de Catalunya de l’altra”.

D’altra banda, Aragonès ha afirmat que “Catalunya no és propietat d’Espanya” i que, per tant, “només la població catalana” ha de votar en un referèndum d’autodeterminació.

Aragonès també ha dit que, en el cas que es produís un referèndum refrendat per l’Estat i la majoria de la població catalana votés en contra de la independència, “per descomptat ho respectarem”, però que igualment “el govern espanyol ha de respectar quan els catalans es pronuncien a favor de la independència”.

Sobre els indults als líders independentistes, Aragonès ha dit que “no són suficients” i que són “un primer pas”, també ha demanat l’amnistia per tots els represaliats i ha recordat que el Tribunal de Comptes vol “multar a persones per lluitar per la independència”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides