Telecinco supera per més de dos punts l’audiència de TV3 el juliol

Hi ha hagut dies d’aquest mes que la televisió que dirigeix Vicent Sanchis ha tingut menys espectadors a Catalunya que Antena3

Audiència de TV3 del mes de juliol després del dia 28, segons Kantar Media

El director de TV3, Vicent Sanchis, no podrà adduir davant les crítiques al sectarisme independentista d’aquest mitjà que li farà l’oposició a la sessió d’avui de la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que fa molts mesos que és líder d’audiència. Ho va deixar de ser el passat mes de juny. I tampoc no ho serà aquest juliol. Les dades que ofereix diàriament l’empresa Kantar Media indicaven, el 28 de juliol, que Telecinco liderava les audiències del mes amb un 15,2% de la quota d’espectadors a Catalunya mentre que TV3 queia al 12,7%. Aquesta diferència de 2,5 punts és cinc vegades superiors a la que hi va haver entre les dues cadenes el mes de juny. Sanchis va imputar a l’èxit de l’Eurocopa de futbol transmesa el juny per Telecinco el seu augment d’audiència. El juliol no pot recórrer a aquesta excusa.

A més, cal tenir en compte que Kantar Media sempre ha estat sospitosa de maquillar les xifres per beneficiar els interessos de TV3. La CCMA va contractar aquesta empresa, el juliol de l’any passat, per 1.063.566 euros perquè mesurés les dades d’audiència de TV3. És evident que no les pot maquillar tant com perquè TV3 superi a Telecinco en els tres dies pendents de mesurar del mes de juliol.

La davallada de TV3 aquestes darreres setmanes és tant espectacular que hi ha hagut dies que ha quedat per sota, fins i tot, d’Antena 3. El dimecres 28, per exemple, hi va haver més catalans que van preferir veure Telecinco (un 15,7%) o Antena 3 (un 11,4%) que TV3 (un10,4%).

Per mirar de suavitzar la derrota en un àmbit que Sanchis sempre havia exhibit com a mèrit propi, la CCMA va difondre un comunicat a primers de juliol dient que TV3 era líder en audiència dels programes de prime time. Aquest mes de juliol, i veient a venir la nova clatellada de les dades de l’audiència de final de mes, el servei de premsa de la CCMA fa dies que ha penjat al seu portal una nota en la qual afirma que el mes de juny TV3 va ser líder a Internet. I assegura que ho ha estat durant 50 mesos consecutius. No dona les xifres de l’audiència a Internet de les altres televisions que es veuen a Catalunya. De les audiències a prime time del mes de juliol encara no n’ha dit res la Corporació que dirigeix Núria Llorach. Vicent Sanchis haurà de buscar uns arguments diferents del de lideratge de l’audiència per justificar la davallada de l’audiència de TV3 i que faci anys que pràcticament només la miren els catalans independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Telecinco supera per més de dos punts l’audiència de TV3 el juliol”

Deixa un comentari

Notícies més llegides