L’Ajuntament de la Jonquera admet explícitament la prostitució com a activitat en el pla urbanístic

La darrera modificació, publicada al DOGC, segueix recollint-la a la llista d'usos permesos en zona industrial

El prostíbul Paradise, a la Jonquera
El prostíbul Paradise, a la Jonquera

L’aprovació de la novena modificació del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de la Jonquera, promoguda per l’Ajuntament d’aquesta localitat i publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) aquest dijous, manté la prostitució entre les activitats que són “usos permesos” en les àrees considerades zona industrial.

L’expedient, que es troba obert a consultes, recull un llistat de 27 activitats permeses en els diversos tipus d’àrees de la localitat, entre les quals hi ha les zones comercials, de nucli antic, d’eixample, de blocs aïllats i industrials. La majoria de les activitats no han estat objecte de cap esmena en aquesta darrera modificació del POUM, com és el cas de la prostitució.

En concret, l’article 47 de la normativa, que inclou el llistat definitiu, recull les definicions dels usos, on especifica què entén per prostitució quan diu que “comprèn els establiments on s’hi realitzen activitats de naturalesa sexual a canvi d’una contraprestació econòmica”.

Aquesta modificació del POUM i l’expedient apareixen al DOGC, en un edicte amb data del 22 de juliol corresponent a un acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, en virtut del qual s’aprova “definitivament” la citada modificació plantejada per l’Ajuntament de la Jonquera, es publica “a efectes de la seva executivitat immediata” i es comunica al consistori.

La mateixa resolució, publicada al DOGC pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i de Territori de la Generalitat, manifesta que es pot interposar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un recurs contenciós administratiu contra aquest acord sobre el POUM de la Jonquera, una localitat que governa JxCat amb el suport del PSC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides