Es disparen les defuncions per covid des de principis de juliol: de 14 a 131 morts setmanals

El ritme de noves hospitalitzacions disminueix i tant el risc del rebrot com la velocitat de propagació es mantenen a la baixa

Façana de l'Hospital del Mar de Barcelona
Façana de l'Hospital del Mar de Barcelona

Entrada a l'Hospital del Mar de Barcelona

El Departament de Salut ha registrat aquest dimecres un total de 2.243 persones hospitalitzades en planta a causa de la covid-19, sis persones més que les que reflectia l’informe d’aquest dimarts. Les UCI, però, segueixen suportant una gran càrrega de treball amb 549 pacients crítics per covid, 14 més respecte al dimarts. De fet, la xifra supera ja el pic de la quarta onada.

La darrera setmana, les defuncions s’han disparat i, del 18 al 24 de juliol, s’han notificat 131 morts, una xifra molt elevada tenint en compte que els primers set dies d’aquest mes només se’n van registrar 14. Segons les dades de Salut, les últimes 24 hores han mort 22 persones pel virus.

Els contagis i els principals indicadors epidemiològics continuen a la baixa i aquest dimecres s’han registrat 5.139 nous positius. El risc de rebrot (EPG) està per sota dels mil punts des d’ahir i és de 929, mentre que la velocitat de propagació (Rt) es situa en 0,85.

També disminueixen la incidència acumulada per cada 100.000 habitants durant 7 dies -que és de 492 casos– i la positivitat de les PCR i els tests d’antígens, ara d’un 17,6%. Pel que fa a la vacunació, les darreres 24 hores s’han posat 61.814 dosis -37.320 primeres i 24.494 segones- i en total, a Catalunya, 4.393.685 persones han rebut la pauta completa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides