Aragonès es queda sol: Urkullu assistirà a la Conferència de Presidents

El lehendakari ha arribat a un acord amb l'Executiu central per celebrar una reunió aquest dijous amb la finalitat de concertar certs impostos

El lehendakari, Iñigo Urkullu
El lehendakari, Iñigo Urkullu

El lehendakari, Iñigo Urkullu

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha anunciat aquest dimecres que finalment sí assistirà a la XIV Conferència de Presidents que se celebra aquest divendres a Salamanca i que estarà presidida pel rei Felip VI. Després de diversos dies sense aclarir si hi aniria o no, Urkullu ha comunicat la seva decisió en l’acte de constitució del Centre Basc d’Intel·ligència Artificial, al Parc Tecnològic d’Àlaba.

Un dels motius pels quals Urkullu assistirà és que el lehendakari ha arribat a un acord amb l’Executiu central perquè demà mateix tingui lloc una reunió de la Comissió Mixta del Concert Econòmic “amb la finalitat de concertar certs impostos”. D’altra banda, Urkullu també ha reconegut que a la Conferència de Presidents es tractaran assumptes “importants, que afecten també a Euskadi, com la situació de la pandèmia, el procés de vacunació o els fons europeus”.

La decisió del lehendakari fa que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, sigui l‘únic president autonòmic que no assistirà a la reunió d’aquest divendres a Salamanca. El Govern central ha animat Aragonès a què canviï de parer i assisteixi a la conferència i, de fet, aquest dimarts la portaveu de l’Executiu espanyol, Isabel Rodríguez, ha considerat que l’assistència del president català “seria important per Catalunya i l’aplaudiria la ciutadania catalana”.

Aragonès, però, es manté ferm amb la seva decisió i opina que la reunió entre els presidents autonòmics “no serà el més útil per avançar”. “La meva previsió és mantenir la interlocució amb el president del Govern espanyol a través de l’àmbit bilateral i no a la Conferència de Presidents”, ha argumentat el president català.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari