El Tribunal de Comptes dubta que siguin legals els avals de la Generalitat

La delegada instructora sol·licita que l'Advocacia de l'Estat emeti un informe abans d'adoptar una decisió

El Tribunal de Comptes dubta de la legalitat dels avals facilitats per la Generalitat, a través de l’Institut Català de Finances (ICF), a 34 ex-alts càrrecs catalans encausats per l’òrgan per despeses en la internacionalització del procés.

La delegada instructora del cas, Esperanza García, té dubtes no només sobre la legalitat dels avals presentats per l’ICF, sinó també de la seva suficiència, bàsicament sobre si poden o no emparar possibles responsabilitats per dol o culpa greu, que assumeix la mateixa administració perjudicada, segons revelen El Confidencial i El Mundo citant fonts de l’òrgan que fiscalitza els comptes i la gestió econòmica del sector públic.

Esperanza García, abans de prendre una decisió, ha sol·licitat a la Presidència de la Secció d’Enjudiciament del Tribunal de Comptes un informe de l’Advocacia de l’Estat sobre si l’aval de l’ICF és admissible com a fiança pels 5,4 milions d’euros reclamats als ex-alts càrrecs catalans, entre els quals els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, i l’exvicepresident Oriol Junqueras.

La petició de l’informe a l’Advocacia de l’Estat es coneix abans que el govern espanyol s’hagi pronunciat públicament sobre si considera il·legal el fons creat pel govern català per avalar les fiances del Tribunal de Comptes. El president Pedro Sánchez va afirmar que si arriben a aquesta conclusió, plantejaran un recurs en contra del fons.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari