El TSJC imputa el conseller Torrent per desobediència al TC

L'expresident del Parlament serà citat a declarar el setembre amb els exmembres de la Mesa Josep Costa, Eusebi Campdepadrós (JxCat) i Adriana Delgado (ERC)

Roger Torrent
Roger Torrent

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha estat imputat per un delicte de desobediència, presumptament comès quan, sent president del Parlament de Catalunya, la Mesa de la cambra va permetre la tramitació de resolucions vinculades al procés, en contra de les instruccions del Tribunal Constitucional (TC).

La magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret ha citat Torrent perquè declari com a investigat el pròxim 15 de setembre, juntament amb els altres tres membres independentistes de la Mesa del Parlament de l’anterior legislatura: l’altra representant d’ERC, Adriana Delgado, i els dos de JxCat, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós.

Alegret s’ha alineat amb la petició de la Fiscalia, que acusa Torrent, Delgado, Costa i Campdepadrós de tramitar resolucions favorables al dret d’autodeterminació i de reprovació de la monarquia malgrat els advertiments del secretari general del Parlament que incorrerien en una legalitat si ho feien.

Torrent va ser específicament advertit pel TC que el seu deure era “impedir o paralitzar” qualsevol iniciativa parlamentària similar a les que el mateix tribunal va anul·lar, referents a l’exercici del dret a l’autodeterminació i a la reprovació del paper del rei Felip VI.

El conseller i expresident del Parlament ha reaccionat a la seva citació expressant a Twitter que “la maquinària repressiva continua en marxa per limitar i perseguir la llibertat d’expressió”. “El Parlament és el temple de la paraula i del debat, intentar censurar-lo és un greu error que va en contra de la democràcia”, ha conclòs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides