Controlat l’incendi de les comarques de l’Anoia i la Conca de Barberà

El foc ha cremat un perímetre de 1.700 hectàrees

Els bombers ja han pogut controlar l’incendi de l’Anoia i la Conca de Barberà, que es va declarar dissabte a Santa Coloma de Queralt, i que ha afectat 1.700 hectàrees. Ho ha anunciat Albert Ventosa, cap de la Regió d’Emergències de Tarragona dels Bombers.

Els Agents Rurals han quantificat les hectàrees afectades, de les quals 1.272 són de superfície forestal, 380 són agrícoles i 5, urbanes. En principi no han crescut durant el dia d’avui durant el qual s’ha controlat el perímetre de 40 quilòmetres.

Un centenar de dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat tota la nit i han aconseguit perimetrar el 90% del foc a primera hora del matí, aprofitant que el vent ha afluixat i la humitat relativa ha augmentat fins al 90%.

Segons David Borrell, subdirector operatiu dels Bombers de la Generalitat, “l’incendi encara pot tenir activitat durant els propers dies” i s’haurà de continuar apagant “fumeroles i soques que encara cremen”. Tot i així, ha assegurat Borrell, “no es preveu que creixi més el perímetre de l’incendi”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides