Aragonès emprenya el president de l’Aragó amb els Jocs d’Hivern

Lambán acusa la Generalitat de deslleial i trenca amb la candidatura conjunta fins que es formuli amb "igualtat absoluta"

El president de l'Aragó, Javier Lambán
El president de l'Aragó, Javier Lambán

La carta amb què el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet oficial el seu interès pels Jocs Olímpics d’Hivern 2030, remesa al president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha emprenyat el president de l’Aragó, Javier Lambán, que acusa Aragonès de trencar l’acord assolit amb el COE sobre la presentació d’una candidatura conjunta de les dues comunitats autònomes.

Lambán ha explicat al diari Heraldo de Aragón que descarta sumar-se a la iniciativa si no es recupera el consens i s’assoleix una “igualtat absoluta” entre els dos territoris no només pel que al nom de la candidatura -Aragonès va ometre l’Aragó en la seva carta-, sinó també quant a aspectes organitzatius.

El president aragonès considera que la Generalitat “va pel seu compte, actua amb deslleialtat amb el COE”, i que aquest comportament fa que “la nostra confiança sigui inexistent”.

Lambán, partidari d’acollir els Jocs d’Hivern, ja va expressar el seu malestar quan, en una roda de premsa posterior a la reunió entre el president del govern, Pedro Sánchez, i Pere Aragonès, l’aleshores portaveu de l’executiu central, María Jesús Montero, es va referir a la candidatura de “Barcelona-Pirineus 2030”, en els mateixos termes que ha usat ara el president català.

Aleshores, Lambán va deixar clar que l’Aragó no participaria en una cita que es denominés Pirineus-Barcelona, però es va mostrar optimista sobre la possibilitat de “fer un projecte en el qual tots ens hi sentim còmodes”.

Aquest 14 de juliol, la mateixa data de la carta d’Aragonès, Lambán havia comunicat també per carta al COE el seu interès a iniciar converses sobre la possible organització dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030 “a Catalunya i l’Aragó”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.