Illa considera legal el fons per pagar les fiances del Tribunal de Comptes

El dirigent del PSC ha confirmat Collboni com a candidat socialista a Barcelona per les eleccions municipals del 2023

El cap de l'oposició del Parlament, Salvador Illa, en una entrevista a RAC1
El cap de l'oposició del Parlament, Salvador Illa, en una entrevista a RAC1

El president grup parlamentari Socialistes-Units per avançar, Salvador Illa

El cap de l’oposició del Parlament, Salvador Illa, ha afirmat aquest dimarts que el fons creat per la Generalitat per avalar les fiances que el Tribunal de Comptes ha imposat als dirigents del procés independentista s’ajusta a la legalitat. Ho ha afirmat en una entrevista a RAC1, basant-se en les dades que li ha facilitat l’equip jurídic.

“La informació que tinc avui, segons els equips jurídics del meu grup parlamentari i d’altres amb els quals he contactat, és que és un decret que està molt ajustat a la legalitat“, ha reconegut Illa, que ha defensat la consulta que el grup parlamentari PSC-Units ha traslladat al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) per saber si el decret llei s’ajusta a les lleis actuals.

“És important que no hi hagi cap mena de dubte al respecte. Jo vull que tots tinguem la garantia que s’ajusta a l’Estatut i a la Constitució”, ha afirmat el líder de l’oposició del Parlament, que ha defensat el valor polític dels informes del CGE per acabar amb el “soroll” que ha generat el Fons Complementari de Riscos de la Generalitat de Catalunya (FCRCAT).

El dirigent del PSC també ha confirmat que el candidat dels socialistes a les eleccions municipals a Barcelona del 2023 serà Jaume Collboni, actual primer tinent d’alcaldia. Illa considera que Collboni “genera estabilitat a la ciutat” i s’ha mostrat convençut que serà “el futur alcalde” de Barcelona.

(Visited 159 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari