ERO a Abertis amb 348 acomiadaments

El grup empresarial, que es desprèn de 600 empleats el darrer any i mig, justifica l’anunci amb la finalització de diverses concessions de trams d’autopista

Abertis aplicarà un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afectarà 348 treballadors de les autopistes de peatge que gestiona a Catalunya i l’Aragó. Aquest grup empresarial ha justificat la decisió adduint que finalitzen les concessions que tenia sobre el servei de peatges en trams de les autopistes AP-7 i AP-2, i a la C-31, la C-32 i la C-33.

El govern espanyol va rebutjar que es poguessin allargar més les concessions de les autopistes, i va defensar que, en tot cas, s’haurien de tornar a licitar. A més, es va negar a compensar empreses com Abertis, que reclamaven una ajuda pública contra l’efecte del confinament decretat en el marc de l’estat d’alarma.

Les empreses del grup Acesa, Invicat i Autopistes Espanya han anunciat aquest dimarts l’inici de les negociacions amb els sindicats sobre un ERO que reduirà fins als 800 els treballadors de la plantilla d’Abertis.

Es tracta del tercer expedient del darrer any i mig. Abans, el març del 2020, 142 treballadors del grup van perdre la feina i, enguany, ja havien patit un ERO 120 empleats més. Així doncs, si es confirma aquest tercer expedient, Abertis haurà prescindit de 600 persones entre el 2020 i el 2021.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides