Puigdemont recapta 306.000 euros amb el ‘DNI republicà’

El tràmit per obtenir el carnet exigeix la inscripció en el Consell per la República, per 10 euros

Carles Puigdemont ensenya el seu carnet digital del Consell per la República Catalana
Carles Puigdemont ensenya el seu carnet digital del Consell per la República Catalana

La Identitat Digital Republicana, el carnet d’identitat promogut pel Consell per la República, ha ajudat l’expresident català Carles Puigdemont a recaptar almenys 306.000 euros des que el va començar a comercialitzar el passat mes d’abril, publica El Confidencial, per bé que l’entusiasme inicial ha disminuït.

El Consell xifra els carnets de la ID republicana lliurats físicament en 20.000 -a 12 euros la unitat- i els digitals -6 euros cadascun-, en 2.500. El tràmit per obtenir-los, afegeix la mateixa informació, exigeix la inscripció en el cens el Consell per la República, un tràmit que costa 10 euros.

Segons la xifra que el Consell per la República exhibeix al seu lloc web aquest dilluns, té 98.170 inscrits, molt lluny encara del milió que inicialment va marcar Puigdemont com a objectiu a complir per activar aquest consell, quan va llançar la iniciativa. L’arribada de noves altes va experimentar un salt a principis del passat abril, presumiblement gràcies al DNI republicà, que es va suavitzar a mitjans d’aquell mes. El Consell ha rebut un miler de nous inscrits durant els darreres dos mesos.

L’expresident Puigdemont ha fet befa mostrant el seu ID republicà i manifestant que “ja tinc regularitzada la meva situació, per si algú en vol fer notícia de portada”, després que la setmana passada es publiqués que rumia la possibilitat de demanar la nacionalitat belga. D’altra banda, diverses informacions van assenyalar que el seu DNI espanyol va caducar l’any passat.

“Fa 3,5 anys que estem derrotant la repressió espanyola a tots els tribunals no espanyols, i arribarem fins al final. Ni detingut ni rendit: lliure. Aquesta és l’única via de retorn”, ha manifestat en el mateix tuit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

3 comentaris a “Puigdemont recapta 306.000 euros amb el ‘DNI republicà’”

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides