Puigdemont rumia demanar la nacionalitat belga

L'expresident s'inclina per no tornar a Catalunya i seguir residint a Bèlgica

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’expresident català Carles Puigdemont no contempla ara l’opció de tornar a Catalunya, sinó que s’inclina per seguir residint a Bèlgica i, fins i tot, rumia la possibilitat de demanar la nacionalitat belga, publica El Periódico citant fonts de l’entorn del també eurodiputat i líder de JxCat.

Segons aquesta informació, Puigdemont prefereix evitar el risc de tornar quan s’hagi aprovat una eventual rebaixa del tipus penal del delicte de sedició, malgrat que la seva posició oficial és que no ha adoptat cap decisió. Reiteradament, de fet, ha mantingut que només el respecte d’Espanya a la seva immunitat com a eurodiputat, que recentment li ha estat restituïda de manera provisional, garantiria el seu retorn a Catalunya.

El motiu que porta Puigdemont a romandre a Bèlgica, afegeix El Periódico, és que no les té totes sobre la resolució dels afers judicials que l’afecten, en definitiva. D’altra banda, aquesta informació assenyala el factor familiar com a determinant per a la decisió de demanar la nacionalitat belga. En concret, que existeix la possibilitat que la família de l’expresident s’instal·li amb ell a Bèlgica.

La possible sol·licitud per part de Puigdemont de la nacionalitat belga transcendeix més d’un any després que, segons diverses informacions periodístiques, hagués caducat el document nacional d’identitat (DNI) espanyol del líder de JxCat, el passat 3 de febrer del 2020.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.