El risc de rebrot per covid-19 puja fins als 1.753 punts a Catalunya

El Departament de Salut notifica 8.499 nous contagis les darreres 24 hores

Vacuna covid-19
Vacuna covid-19

Vacuna de Covid-19

El Departament de Salut de la Generalitat ha notificat aquest divendres 8.499 nous contagis detectats amb test d’antígens, PCR i tests serològics, als quals es sumen també els casos considerats probables. Amb aquestes dades, la xifra acumulada de casos confirmats durant tota la pandèmia arriba als 763.506, alhora que la pressió hospitalària i el risc de rebrot segueixen augmentant.

Avui hi ha 717 pacients hospitalitzats -54 més que ahir- dels quals 142 estan a les UCI -4 més-. La velocitat de propagació (Rt) ha disminuït 14 centèsimes -de 3,35 a 3,21 punts-, però el risc de rebrot ha pujat 201 punts, fins a arribar als 1.753.

La positivitat de les PCR i test d’antígens és del 16,48%, una xifra molt elevada tenint en compte que l’Organització Mundial de la Salut considera que hauria de ser del 5% per poder controlar l’epidèmia. L’edat mitjana dels nous infectats passa de 26,6 anys a 27,2.

En qualsevol cas, la mortalitat segueix sent molt baixa i només s’han registrat dues defuncions les darreres 24 hores. En total, s’han registrat 12 morts els darrers set dies. El bon ritme de vacunació permet que la majoria dels nous contagis no requereixin ser hospitalitzats i, actualment, hi ha 3.140.370 catalans amb la pauta completa de vacunació. 4.492.170 persones ja han rebut la primera dosi.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.