Sánchez, a Puigdemont i Junqueras: “No podem seguir ancorats al 2017”

Una estelada ha irromput en la gira que el president espanyol fa pels països bàltics, en concret a Letònia

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de gira pels països bàltics, ha hagut de tornar a respondre a les preguntes dels periodistes sobre l’independentisme i concretament sobre la trobada a Waterloo entre l’expresident Carles Puigdemont i l’exvicepresident Oriol Junqueras. El dirigent socialista els ha volgut avisar que l’independentisme no pot continuar “ancorat en el 2017”.

En la compareixença conjunta amb el primer ministre letó Krisjanis Karins, el president del govern espanyol ha reiterat que “la seva posició és clara”, i també la seva proposta: l’anomenada “agenda per al retrobament”. En aquest sentit, Sánchez ha manifestat la seva voluntat de “superar l’any 2017″, i d’aquí l’indult als presos polítics. Però també ha defensat que l’independentisme ha d'”aprendre dels seus errors” i obrir un “procés de diàleg amb l’altra part de Catalunya”, la no independentista.

La qüestió catalana ha estat ben present en aquest primer dia a Letònia. Instants abans de la compareixença, Sánchez ha participat d’una ofrena floral justament a les víctimes de la seva guerra d’independència. L’acte ha tingut lloc a l’aire lliure, al Monument a la Llibertat de Riga, i dos ciutadans han aprofitat per a exhibir una estelada. L’han mantingut ben visible durant els cinc minuts que ha durat l’ofrena, col·locats just darrere de les delegacions espanyola i letona.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari