Salut obre la vacunació a tots els majors de 16 anys

Els contagis es disparen i només aquest dimecres Catalunya ha registrat 3.500 nous positius

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la secretària de Salut Pública, Carme Cabezas, han anunciat avui en una roda de premsa que s’obre la vacunació pels joves de 16 a 29 anys. Es preveu que aquest col·lectiu comenci a rebre la primera dosi a partir del pròxim dimarts 6 de juliol, tot i que Argimon ha advertit que les cites per la setmana vinent ja són plenes i que segurament fins d’aquí a quinze dies no trobaran hores disponibles.

La decisió d’obrir la vacunació per tota la població major de 16 anys està relacionada amb l’important augment de nous contagis que ha registrat Catalunya. De fet, només aquest dimecres s’han comptabilitzat 3.500 positius nous i Argimon ha alertat de la “preocupant” situació epidèmica que s’està produint, ja que la majoria de les infeccions afecten els no vacunats.

Salut ha decidit també avançar de deu a vuit setmanes la segona dosi d’AstraZeneca per les persones d’entre 60 i 69 anys, amb l’objectiu de protegir-les, i ha anunciat que a partir de la setmana que ve entraran en funcionament les unitats mòbils de vacunació. Serà als autobusos del Banc de Sang i als camions que ha ofert l’empresa Seat on la població podrà vacunar-se sense demanar cita prèvia.

(Visited 212 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari