CaixaBank rebaixa de 8.292 a 6.452 els acomiadaments per tancar ja l’acord sobre l’ERO

L'entitat demana als sindicats que responguin aquest migdia a la darrera oferta, després de la segona jornada de vaga dels empleats

Pancarta dels sindicats durant la segona jornada de vaga contra l'ERO de CaixaBank
Pancarta dels sindicats durant la segona jornada de vaga contra l'ERO de CaixaBank

CaixaBank ha passat de proposar 6.750 acomiadaments aquest dimarts a 6.452 durant les darreres hores de la negociació amb els treballadors per mirar de tancar ja un acord sobre l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que vol aplicar. Abans, havia ofert 6.950 acomiadaments, després que el plantejament inicial fos acomiadar 8.291 persones.

La proposta sobre la retallada de la plantilla inclou la retirada dels cessaments forçosos, fins a 708 recol·locacions i una millora de les compensacions econòmiques als empleats que s’acullin a l’ERO, una de les condicions que exigien els sindicats, de manera que les posicions entre les parts s’han acostat. L’entitat bancària ha demanat una resposta a la darrera oferta abans d’aquest dimecres a les 13 hores, quan es torna a reunir la taula de negociació.

Aquest dimarts, els treballadors de CaixaBank han estat cridats a la segona jornada de vaga convocada per protestar contra els acomiadaments i exigir que totes les sortides fossin voluntàries, amb concentracions entre les 10 h i les 12 h. Segons el sindicat UGT, el seguiment ha estat del 90%, superior a la primera jornada de vaga, convocada el passat dia 22, i l’aturada ha fet caure un 95% l’activitat comercial de l’entitat bancària.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides