Torra demana “un gran homenatge nacional i popular” per a Boye

L'advocat de Puigdemont ha estat processat com a presumpte membre de l'organització del narco Sito Miñanco

Torra i Boye
Torra i Boye

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha demanat que es faci un homenatge a Gonzalo Boye, advocat de l’expresident Carles Puigdemont que ha estat processat com a presumpte membre de l’organització criminal del narco Sito Miñanco.

L’oficina d’expresident de Torra ha difós una nota on expressa “la seva absoluta solidaritat” amb Boye “davant dels atacs i la persecució a què el sotmet la justícia espanyola”.

L’expresident català emmarca aquesta “persecució” a “la voluntat de l’estat espanyol de castigar Boye pel seu compromís amb la democràcia, els drets humans i la llibertat de Catalunya”.

“És per això que Torra fa una crida pública a organitzar un gran homenatge nacional i popular a Gonzalo Boye per expressar aquesta solidaritat i per reconèixer l’èxit de la seva estratègia jurídica europea contra la repressió a l’independentisme”, segueix la nota.

El mateix comunicat destaca que Torra, a les xarxes socials, ha afirmat que “una de les grans sorts que he tingut a la vida és conèixer en Gonzalo Boye”, de qui ha valorat “el seu tracte humà, el seu humor britànic, el seu coneixement enciclopèdic del dret i una defensa incondicional dels drets i lliberts que el fa exemplar”.

Boye va ser condemnat a 14 anys de presó el 1996 per col·laborar amb ETA en el segrest de l’industrial Emiliano Revilla, però només va estar empresonat fins al 2002. Durant aquest període es va llicenciar en Dret.

Ara, l’advocat de Puigdemont afronta un judici per presumpte blanqueig de diners del narcotràfic en concurs amb un delicte continuat de falsificació de document oficial, després que la sala penal de l’Audiència Nacional hagi rebutjat els recursos i proves presentades per Boye per evitar la banqueta dels acusats.

En concret, a aquest advocat d’origen xilè se li atribueix l’elaboració, amb altres advocats, de documents i contractes falsos per recuperar 889.620 euros que la policia va incautar a l’aeroport de Barajas.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.