Mas-Colell va ser advertit de la il·legalitat de finançar el Diplocat

El catedràtic de Dret Financer i Tributari José Andrés Rozas assegura que l'exconseller d'Economia va fer cas omís a les advertències del Suprem i del Constitucional

Andreu Mas-Colell
Andreu Mas-Colell

L'exconseller d'Economia, Andreu Mas-Colell

El catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Barcelona, José Andrés Rozas, s’ha unit a la iniciativa del Club Tocqueville per aprofundir en la causa que el Tribunal de Comptes té oberta contra diversos polítics independentistes per la promoció del procés. Concretament, Rozas s’ha referit a la implicació de l’exconseller d’Economia Andreu Mas-Colell, a qui el tribunal acusa d’autoritzar i executar despeses il·legals entre el 2011 i el 2016 per valor de 4,8 milions d’euros.

Segons ha explicat Rozas, Mas-Colell va ser advertit de la il·legalitat de finançar el Diplocat: “Se’l va advertir sistemàticament que la Generalitat no tenia competència en política exterior, que aquestes aplicacions de despesa eren il·legals i que ell era el responsable”. Però, en paraules del catedràtic, l’exconseller “va fer cas omís a les advertències del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional”.

El fet que el procés independentista no hagi acabat amb la creació d’un Estat català, tal com assenyala Rozas, “obliga els dirigents nacionalistes a retre comptes amb aquest tribunal”. Així doncs, “si el procés hagués aconseguit els seus objectius últims mitjançant la intermediació internacional no estaríem en aquesta situació”, però “va fracassar i, en el marc jurisdiccional en què estem,  l’exconseller ha de fer front i respondre a les seves responsabilitats”.

El Tribunal de Comptes considera que Mas-Colell va utilitzar diners del seu departament per la internacionalització del procés independentista i per això ha decidit bloquejar els seus comptes bancaris. Demà, dimarts 29, les defenses del 41 implicats compareixeran davant del tribunal per conèixer la quantitat econòmica que es reclamarà a cadascun dels investigats. Una data que coincideix amb la primera reunió entre el president del govern central, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Pere Aragonès.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

2 comentaris a “Mas-Colell va ser advertit de la il·legalitat de finançar el Diplocat”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.