El Suprem rebutja la suspensió urgent dels indults

Addueix la importància del dret fonamental a la llibertat i descarta de moment el retorn a la presó dels dirigents del procés mentre resol els recursos plantejats per Cs

Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners
Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha descartat aquest dilluns suspendre d’urgència la vigència dels indults que va concedir el govern espanyol als dirigents del procés condemnats per sedició, una mesura cautelaríssima que li havien sol·licitat la líder de Cs Inés Arrimadas, l’exdiputat del mateix partit i exvicepresident del Parlament José María Espejo-Saavedra, i el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa.

Arrimadas, Espejo-Saavedra i Carrizosa volien que el Suprem tornés a ordenar l’ingrés a la presó dels nou independentistes indultats mentre es resol sobre el fons dels recursos presentats contra els decrets governamentals relatius a la concessió de la mesura de gràcia.

El Suprem, però, ha descartat la urgència d’una mesura com aquesta, adduint la importància del dret fonamental a la llibertat, i ha optat per la tramitació pel procediment ordinari, de manera que els nou presos indultats seguiran al carrer. Així mateix, ha obert un termini de cinc dies perquè l’Advocacia de l’Estat formuli al·legacions contra la suspensió dels indults sol·licitada pels dirigents de Cs.

Aquesta decisió ha estat adoptada abans que els magistrats abordin la qüestió de si Arrimadas, Espejo-Saavedra i Carrizosa tenen legitimitat per actuar per la via contenciosa administrativa contra els indults. Tots tres han esgrimit a favor seu el fet d’haver estat “en primera fila”, com a diputats al Parlament l’any 2017, quan es van tramitar la llei del referèndum de l’1-O i la llei de transitorietat jurídica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides