El Suprem espera el revés d’Europa: “La sentència de l’1-O està morta”

L'alt tribunal no té un bon pronòstic sobre què passarà a Estrasburg i creu que la sentència "té els minuts comptats"

Judici al Tribunal Suprem
Judici al Tribunal Suprem

Magistrats del Tribunal Suprem, citats pel diari El Mundo aquest diumenge, donen per feta la derrota judicial a Estrasburg pel rebuig europeu a les euroordres, els vots particulars del Tribunal Constitucional, l’anunci de la reforma del delicte de sedició i els indults. El diari obre en portada amb una frase atribuïda a membres del Suprem espanyol: “La nostra sentència de l’1-O està morta a Estrasburg; la batalla d’Europa està perduda”.

Aquest dimarts el govern espanyol va concedir els indults als presos polítics que portaven més de tres anys a la presó, un fet que tampoc va agradar al Suprem. A més, el dilluns el Consell d’Europa havia votat un informe que rebutjava les penes de presó i sol·licitava alliberar els presos. Així, l’Alt Tribunal considera que la condemna que va imposar la sala dirigida per Manuel Marchena “té els minuts comptats”.

I és que les fonts del Suprem creuen que la resolució es va quedar “tocada de mort” quan el govern espanyol va anunciar que es plantejava reformar el delicte de sedició per poder reduir les penes dels líders independentistes. “Des del moment en què una reforma dona la raó a la tesi de desproporció de les condemnes, la sentència té els minuts comptats”, explica el magistrat consultat pel diari.

La reacció a aquestes informacions no s’ha fet esperar. Entre altres, l’advocat de l’expresident Carles Puigdemont, Gonzalo Boye ha dit en un missatge a Twitter que en realitat la sentència va morir a Schleswig-Holstein, quan Puigdemont va ser alliberat de la presó alemanya el 2018. “Però no ho han volgut admetre fins ara”, remarca el lletrat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.