La Conferència Episcopal Espanyola està a favor del diàleg amb l’independentisme català

Els bisbes d'Espanya fan costat als bisbes catalans que es van mostrar a favor dels indults

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe auxiliar de Valladolid, Luis Argüello, ha estat l’encarregat de posar veu als bisbes d’Espanya a l’hora de valorar els indults que el govern central ha atorgat els líders independentistes catalans que complien penes de presó.

Luis Argüello ha afirmat que la Conferència Episcopal Espanyola dona suport al posicionament que van fer els bisbes catalans quan en la Conferència Episcopal Tarraconense que els agrupa van fer públic un comunicat en el qual defensaven “la força del diàleg i les mesures de gràcia” per desencallar la crisi entre el govern central i el govern català.

Argüello ha afirmat que “nosaltres estem, com els bisbes catalans, pel diàleg”. El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola ha afegit que “estem perquè no hi hagi actituds inamovibles, i estem perquè es generi un clima d’amistat civil i de fraternitat que faci possible que abordar un assumpte cada vegada més enquistat, i que ha anat creixent i s’ha fet un problema a l’interior mateix de la societat catalana i al conjunt d’Espanya, poder abordar-lo”.

Els bisbes espanyols, però, defensen l’ordenament jurídic vigent en considerar que el problema de la crisi política a Catalunya “no es pot resoldre només des del sentiment”. Argüello afirma que “no val a dir: Jo em sento això o això altre. No val ni per a la identitat nacional ni per a la identitat antropològica. No val a dir: Jo em sento i em canvio el DNI. No es pot elevar el sentiment a categoria jurídica. Les categories jurídiques tenen les seves pròpies regles del joc, i en elles prima el Logos, i la paraula diàleg, té el Logos. I aquest és l’esforç que nosaltres ens demanem també a nosaltres. I una referència del Logos és el respecte a l’ordenament jurídic vigent”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides