El Suprem ja ha tramitat els primers recursos contra els indults de l’1-O

L'alt tribunal ha admès els escrits de Cs, els quals reclamen com a cautelaríssimes que els encausats tornin a la presó

Les diferents forces de la dreta espanyola ja han anunciat aquest dijous fins a sis recursos contra els indults que va concedir dimarts el govern espanyol per als nou presos pde l’1-O. I d’aquests sis, la sala del contenciós-administratiu del Tribunal Suprem ja ha admès a tràmit els tres registrats a “títol personal” per Inés Arrimadas i dos dirigents més de Cs, Carlos Carrizosa i José María Espejo-Saavedra.

Segons les providències a què ha tingut accés Europa Press, l’alt tribunal demana ara al ministeri de Justícia que remeti els expedients d’indult a la sala en un termini màxim de 20 dies, com és preceptiu en aquests casos quan no hi ha defectes formals. Es tracta, per tant, d’un tràmit automàtic que no implica que el Suprem admeti la capacitat dels demandants per recórrer els indults, ni molt menys que els doni la raó pel que fa al fons de la qüestió.

Els dirigents de Cs justifiquen que tenen dret a qüestionar la mesura de l’executiu central perquè eren diputats i estaven “a primera línia” quan el Parlament “a través de procediments il·legals va tramitar les lleis de transitorietat i del referèndum”. Afirmen, per tant, que van ser perjudicats per les mesures per les quals van ser condemnats els dirigents de l’1-O, els quals els haurien privat “del seu dret de participació política”, motiu pel qual van presentar recurs al Constitucional contra les decisions de la cambra catalana i van acabar guanyant el procediment.

Un dels primers elements a estudiar pel Suprem és si accepta la mesura cautelaríssima avançada per Ciutadans, conforme sol·liciten el retorn a la presó dels nou alliberats mentre s’estudia el fons de l’assumpte.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari