El TSJC referma la condemna a la Universitat de Barcelona pel suport als líders del procés

La UB va aprovar un manifest a favor dels presos independentistes reclamant la seva posada en llibertat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència del Jutjat número 3 de Barcelona, en la qual condemnava a la Universitat de Barcelona (UB) per vulnerar els drets fonamentals a la llibertat ideològica i a la llibertat d’expressió dels seus professors i alumnes, i el dret a l’educació d’aquests. Aquesta sentència feia referència a la publicació d’un manifest que va aprovar el claustre de la UB a favor dels líders independentistes presos després de fer-se pública la sentencia condemnatòria contra ells per part del Tribunal Suprem.

Ara el TSJC ha desestimat el recurs presentat per la UB contra la sentència que a més imposa a la universitat els costos del procés judicial. Un judici al qual es va arribar després que el catedràtic de Filosofia del Dret, Ricardo García Manrique, presentés un recurs d’anul·lació de la convocatòria del claustre on es va acabar aprovant el manifest a favor dels líders del procés independentista.

Segons l’acte del TSJC, “amb l’adopció de l’acord recorregut, es trenca amb la neutralitat ideològica o política que s’espera d’una Universitat (pel seu caràcter públic encara que la seva base sigui institucional) i això suposa una vulneració a la llibertat ideològica i d’expressió, llibertats totes eles unides al pluralisme polític que, com valor essencial del nostre ordenament jurídic, propugna la Constitució espanyola i en aquest sentit, la Universitat no pot abandonar la posició de neutralitat que li és pròpia en aquest camp per assumir posicions ideològiques i polítiques de part, desconnectades, a més dels interessos als quals ha de servir”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides