El ministre de Justícia anima Puigdemont a tornar per ser jutjat

Campo ha descartat la possibilitat de pactar un referèndum d'autodeterminació perquè no entra dins la legalitat

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, a cadena SER
El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, a cadena SER

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, a una entrevista a la SER

Unes hores abans que els presos del procés independentista surtin en llibertat, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha animat a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a tornar a Espanya per ser jutjat pels tribunals. Ho ha dit en una entrevista a la cadena SER, en la qual ha assegurat que “és un fugit de la justícia” i que “per descomptat” hauria de ser jutjat pel Tribunal Suprem, ja que els indults no l’afecten “en absolut”.

Campo espera que els líders independentistes renunciïn a la via unilateral amb la concessió dels indults i “que siguin conscients de l’esforç que es fa per la convivència”. “Espero que hi hagi una bona actitud per al diàleg”, ha comentat, remarcant que s’ha de donar seguint “les regles que la Constitució i l’ordenament jurídic donen”.

Al ser preguntat per la possibilitat d’arribar a un referèndum pactat, Campo ha evitat pronunciar-se de forma precisa i ha assegurat que “el que es faci s’ha de fer dins de l’ordenament jurídic i de la legalitat”, matisant que “dins de la legalitat només hi cap el que hi cap”.

Respecte als indults, el ministre de Justícia ha afirmat que “no és necessari el penediment per concedir-los”, contradient així el plantejament de l’oposició. A més, Campo ha aclarit que, encara que “molts pensin que es fan exclusivament pensant en els nous beneficiats”, “realment es fa per la ciutadania, per aquests centenars de milers de persones que els segueixen veient com a referents polítics”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides