Punt final a la mascareta obligatoria en exteriors el 26 de juny

El president Pedro Sánchez anuncia la fi de la restricció, que havien reclamat diverses CCAA

Mascaretes
Mascaretes

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que a partir del 26 de juny deixarà de ser obligatori portar una mascareta a l’aire lliure, una mesura que havien reclamat diverses Comunitatats Autònomes i que el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, havia dit fa dues setmanes que es podria aplicar a finals d’aquest mes.

La fi de l’obligatorietat de la mascareta, això sí, es condiciona al manteniment de la distància d’un metre i mig entre persones al carrer. La mesura s’ha anunciat quan tot just s’ha difós la convocatòria per a començar a vacunar les persones nascudes entre els anys 1982 i 1986.

La majoria dels països d’Europa occidental ja permetien circular pels carrers sense mascareta. Les excepcions més properes són Itàlia, que preveu abandonar-ne l’ús obligatori el juliol, i Portugal.

Sánchez ha anunciat que les mascaretes deixen de ser obligatòries en exteriors durant la seva intervenció en l’acte de clausura de la reunió el Cercle d’Economia. El president de govern ha concretat que el Consell de Ministres proposarà la mesura en una reunió extraordinària que se celebrarà el pròxim dijous.

“Ho farem perquè estem complint totes les fites que ens hem marcat enfront de la pandèmia. Per tot això, aquest serà l’últim cap de setmana amb mascareta en exteriors”, ha manifestat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides