L’ANC acusa els Mossos d’identificar-los per cremar fotos del rei

El vicepresident de l'entitat afirma que el Tribunal Europeu de Drets Humans empara la crema d'imatges

El vicepresident de l'ANC, David Fernàndez, en una entrevista a 'Ràdio Comerç'
El vicepresident de l'ANC, David Fernàndez, en una entrevista a 'Ràdio Comerç'

El vicepresident de l'ANC, David Fernàndez, en una entrevista a Ràdio Comerç

La presència del rei a Barcelona amb motiu del sopar anual del Cercle d’Economia va desencadenar aquest dimecres al vespre una manifestació a la Plaça del Mar de la Barceloneta, on es va cremar una imatge de Felip VI cap per avall. Un cop finalitzada la convocatòria, el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), David Fernàndez, s’ha queixat a Twitter que els Mossos d’Esquadra van identificar-lo per haver participat en la crema de la imatge.

“En acabar l’acte de crema de la megafoto del Borbó a la Barceloneta, he patit la persecució i identificació dels Mossos amb l’ajut d’una patrulla de la Guàrdia Urbana. M’han vingut a buscar tres carrers més enllà del lloc de la concentració, i dins del meu cotxe”, ha explicat Fernàndez a les xarxes socials. 

El vicepresident de l’ANC ha denunciat que dos membres més de l’Assemblea “també han patit identificacions indiscriminades lluny del lloc de la protesta”. Un fet que ha descrit com “un atac directe i premeditat contra la nostra entitat i els nostres associats”.

Fernàndez ha argumentat, adjuntant la imatge d’una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans, que “la crema de fotos, en especial del monarca, està legalment emparada”, i ha assegurat que les identificacions efectuades per la policía són “un intolerable atac a la llibertat d’expressió i un clar intent intimidatori per part de les autoritats”. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “L’ANC acusa els Mossos d’identificar-los per cremar fotos del rei”

Deixa un comentari

Notícies més llegides