Quin emblemàtic independentista es disculpa per considerar els indults una victòria?

Lluís Llach
Lluís Llach

Lluís Llach, el cantautor i exdiputat de JxSí, ha passat de menysprear la concessió dels indults a celebrar-los com un triomf i un motiu d’orgull.

En un tuit publicat encara no fa dos anys, el juliol del 2019, Llach havia manifestat que el “bonisme del Sánchez consistirà en un indult pels presoners que el faci bo per Europa i permeti que alguns practiquin justificadament l’autonomisme”. “Em sap greu pels presos i preses, però ajudar al farciment d’aquest corral de la pacheca no hi jugo”, afirmava tot seguit.

Aquest cap de setmana, en canvi, ha piulat que els indults “són el triomf de tots plegats, a l’interior i a l’exterior, i sobretot del carrer i el seu 52%”. “Faríem bé de sentir-nos-en orgullosos i deixar-nos de bajanades i petiteses. Amunt i seguim”, celebrava sobre una mesura de gràcia que encara no ha estat concedida pel govern d’Espanya.

Arran de les reaccions que ha generat aquest darrer missatge, Llach ha reculat. “Teniu raó amb les crítiques que em feu a la paraula triomf, no és l’adequada”, ha escrit abans d’afegir que “ni de lluny. Callaré una estona”. Una estona més tard ha tornat a difondre el tuit del 2019 on es desmarcava del que considerava “aquest corral de la pacheca“.

Anades i tornades a banda, la reculada inicial de Llach era tan clara com la de l’exvicepresident Oriol Junqueras, el qual havia dit també fa dos anys sobre els indults que “se’ls poden ficar per on els càpiga”, però recentment ha donat la benvinguda a l’eventual concessió d’aquesta mesura de gràcia com un gest que, segons ell, “alleuja el dolor”.

Un altre destacat canvi de parer és el de president del govern espanyol, Pedro Sánchez. No sempre s’havia mostrat tan obert sobre els indults: l’any 2014, quan es va presentar a les primàries socialistes, proposava que “mai més indults per motius polítics i per motius econòmics”. En aquest sentit, plantejava taxar els supòsits de concessió dels indults i que haguessin de comptar sempre amb “la petició inicial” del tribunal sentenciador.

(Visited 477 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Quin emblemàtic independentista es disculpa per considerar els indults una victòria?”

Feu un comentari