Sectors de JxCat treballen per desplaçar Jordi Sànchez

El secretari general del partit va considerar que l’1-O es va concebre més per forçar el govern espanyol a negociar que no per proclamar la independència

Jordi Sànchez
Jordi Sànchez

Sectors de Junts per Catalunya volen desplaçar Jordi Sànchez del càrrec de secretari general de la formació per haver considerat que l’1-O es va concebre per forçar el govern espanyol a negociar més que no pas per proclamar la independència unilateralment, revela Europa Press.

Les declaracions del també expresident de l’ANC s’han sumat al malestar per com va portar les negociacions per a la formació del govern de coalició amb ERC, i han generat les reaccions discrepants de l’expresident Quim Torra, la consellera Gemma Geis i l’exconseller Jordi Turull, entre altres.

Segons la mateixa informació, que cita diverses fonts, aquests sectors disconformes amb Sànchez s’estan organitzant per presentar una figura alternativa com a secretari general, i han elaborat un text en el qual demanen a Sànchez que dimiteixi o que posi el seu càrrec a disposició dels afiliats, perquè votin sobre la seva continuïtat.

El text, amb què pretenen aconseguir signatures de suport, es refereix al “descontentament” generat per les manifestacions de Sànchez sobre l’1-O, que considera “inadmissibles”.

“Les declaracions del secretari general, dient que ell pensava que el referèndum no era per declarar la independència de Catalunya, són un insult de cara al poble que va exercir el seu dret a vot arriscant les seves vides, un insult als exiliats, presos i represaliats (molts d’ells represaliats per demanar la seva llibertat, entre d’altres) i una falta de respecte als afiliats de Junts”, afirmen aquests sectors del partit de Carles Puigdemont en un fragment difós per Europa Press.

(Visited 173 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari