Portes Obertes del Catalanisme vol els indults per reforçar “el diàleg”

La plataforma entén que la concessió pot "obrir camins", i també demana "una proposta clara de millora de l'autogovern"

Portes Obertes del Catalanisme ha fet públic avui un comunicat on fa una crida al govern d’Espanya a què, usant un instrument plenament constitucional, “acordi l’indult per als condemnats” com a mesura per reforçar la via del “diàleg i la negociació.”

En el comunicat, argumenta que el govern espanyol és qui ha de prendre la decisió “enmig d’una dura polèmica, generada principalment pels que pretenen deslegitimar-la anunciant ja des d’ara la presentació d’un recurs davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem”.

És en aquest sentit que l’entitat demana al Govern espanyol “coratge, persistència i una proposta clara de millora de l’autogovern” i demana també als sectors independentistes “coratge per reconèixer el fracàs del procés i la inviabilitat d’una sortida que impliqui la ruptura de l’Estat de Dret”.

La plataforma -que agrupa persones de sensibilitats i procedències molt diverses unides pel catalanisme com a espai transversal de diàleg i convivència- denuncia l’actitud del Partit Popular de recollir signatures contra els indults “per pressionar el govern”; així com de sectors processistes “que recelen de la concessió dels indults”. “El no als indults no és altra cosa que un sí a l’enquistament d’un problema polític”, assevera la declaració.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides