Portes Obertes del Catalanisme vol els indults per reforçar “el diàleg”

La plataforma entén que la concessió pot "obrir camins", i també demana "una proposta clara de millora de l'autogovern"

Portes Obertes del Catalanisme ha fet públic avui un comunicat on fa una crida al govern d’Espanya a què, usant un instrument plenament constitucional, “acordi l’indult per als condemnats” com a mesura per reforçar la via del “diàleg i la negociació.”

En el comunicat, argumenta que el govern espanyol és qui ha de prendre la decisió “enmig d’una dura polèmica, generada principalment pels que pretenen deslegitimar-la anunciant ja des d’ara la presentació d’un recurs davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem”.

És en aquest sentit que l’entitat demana al Govern espanyol “coratge, persistència i una proposta clara de millora de l’autogovern” i demana també als sectors independentistes “coratge per reconèixer el fracàs del procés i la inviabilitat d’una sortida que impliqui la ruptura de l’Estat de Dret”.

La plataforma -que agrupa persones de sensibilitats i procedències molt diverses unides pel catalanisme com a espai transversal de diàleg i convivència- denuncia l’actitud del Partit Popular de recollir signatures contra els indults “per pressionar el govern”; així com de sectors processistes “que recelen de la concessió dels indults”. “El no als indults no és altra cosa que un sí a l’enquistament d’un problema polític”, assevera la declaració.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.