Portes Obertes del Catalanisme demana a PSC i ERC que dialoguin perquè Catalunya “no pot continuar encallada”

L’entitat defensa que "el veritable patriotisme” és el “compromís amb les persones, la governabilitat i el desenvolupament de polítiques públiques transformadores" i no "la lluita per les quotes de poder”

Els diputats del Parlament, durant el debat d'investidura

La plataforma Portes Obertes del Catalanisme ha reclamat aquest dilluns al PSC i ERC que, “com a primeres forces parlamentàries”, dialoguin per contribuir “a fer propostes efectives per a la governabilitat del nostre país i bastir un futur d’esperança”.

En una declaració pública titulada “Catalunya no pot continuar encallada”, l’entitat catalanista assegura que la ciutadania assisteix “perplexa” a la “incapacitat” de JxCat i ERC per posar-se d’acord per investir a un president de la Generalitat i aprovar un programa de govern.

Així mateix, Portes Obertes del Catalanisme remarca que “no ens cansarem d’insistir en la urgència de què Catalunya disposi com més aviat millor d’un govern que governi per a tothom, que pugui executar un pressupost i que prioritzi la resolució dels greus problemes sanitaris, econòmics i socials per damunt de la retòrica i de plantejaments sense recorregut”.

La declaració pública també indica que “el veritable patriotisme que avui necessita Catalunya és el compromís amb les persones, la governabilitat i el desenvolupament de polítiques públiques transformadores; no la lluita per les quotes de poder”. Per aquest motiu, consideren que “cal retornar el prestigi institucional a la Generalitat, afirmar l’autogovern, jugar un paper actiu dins d’Espanya i d’Europa”. “El camí no és la confrontació”, subratllen.

L’entitat finalitza el comunicat refermant “el paper del Parlament com a cambra en la qual rau la sobirania de tots els catalans i les catalanes” i defensant el seu paper com a “espai de trobada i col•laboració entre totes les forces polítiques”. “La seva funció no pot ser subrogada ni substituïda en cap cas per una entitat privada com el denominat Consell per la República, aliena a l’escrutini democràtic”, afegeixen.

Portes Obertes del Catalanisme és una plataforma que agrupa persones de sensibilitats i procedències molt diverses unides pel catalanisme com a espai transversal de diàleg i convivència. Actualment la presideix el jurista i notari Mario Romeo i en formen part, entre altres, l’exprimer secretari del PSC i delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, l’exdiputat socialista, Jordi Menéndez; l’exdirigent d’Unió Democràtica, Jordi Casas o el periodista Rafael Pradas.

(Visited 313 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari