Destacats dirigents de Junts surten en estampida a criticar Junqueras

Sànchez, Torra i Batet retreuen la renúncia a la unilateralitat del republicà i l'acusen de tutelar Aragonès

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha replicat el president d’ERC, Oriol Junqueras, que l’1-O “no va ser un error”, després que el republicà fes exercici d’autocrítica ahir i s’allunyés de la via unilateral. Tal com ho va fer Junqueras amb l’article ‘Mirant al futur’ al diari Ara, Sànchez en publica un altre article al mateix rotatiu en què subratlla que la negociació que govern català i espanyol sembla que encarrilen, no ha de fer renunciar a la unilateralitat. El dirigent de JxCat també opina que “no és bo per a la institució de la Generalitat que un exvicepresident vulgui tutelar l’actual president”.

D’altra banda, el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha titllat de poc coherents les paraules de Junqueras i ha advertit sobre l’intent del líder republicà de tutelar el president Pere Aragonès. “Des de Junts per Catalunya ens sorprèn la falta de coherència de certes declaracions que posen en dubte l’estratègia acordada, però alhora estem convençuts que el president Aragonès des del màxim respecte a la presidència de la Generalitat no acceptarà cap tutela, que posi en dubte l’acord arribat entre Junts i ERC”, ha rematat.

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, també s’ha sumat a la censura contra Junqueras amb el següent missatge: “Amb tot el respecte, estimat vicepresident, l’1-O vam exercir el dret d’autodeterminació pacífica i democràticament, d’acord amb la voluntat del poble de Catalunya. Jo no renuncio, ni renunciaré mai perquè sabíem i perquè sabem que és l’única via possible”.

(Visited 197 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari