Alba Vergés, nova vicepresidenta primera del Parlament

L'exconsellera de Salut substitueix Anna Caula, nova secretària general de l'Esport

Alba Vergés
Alba Vergés

Alba Vergés assumirà la vicepresidència primera de la Mesa del Parlament de Catalunya, un càrrec que abandona ara la seva companya de partit Anna Caula, que serà la nova secretària general de l’Esport.

Com a consellera de Salut del govern presidit per Quim Torra, càrrec que va ocupar entre els anys 2018 i 2021, Vergés ha hagut de gestionar durant el darrer any i mig la resposta sanitària de Catalunya a la pandèmia de la covid-19. Recentment, ha expressat que esperava poder continuar al capdavant de la conselleria de Salut, que ha lamentat que hagi passat a dependre de JxCat en el nou govern.

Vergés ja havia ocupat breument un càrrec a la Mesa de la cambra catalana, llavors com a secretària quarta, a l’inici de l’anterior legislatura, just abans de ser nomenada consellera de Salut.

Pel que fa a Caula, que ha estat vicepresidenta del Parlament des del passat 12 de març i es va estrenar com diputada l’any 2015, ja havia assumit l’àrea d’Esports al grup parlamentari d’ERC.

La nova secretària general de l’Esport, exentrenadora i directiva de l’equip de bàsquet femení Uni Girona, formarà part del Departament de la Presidència, que encapçala la també republicana Laura Vilagrà.

El relleu de Caula per Vergés es formalitzarà previsiblement amb una votació en el ple la setmana vinent.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari