El conseller d’Educació veu “probable” que el proper curs no s’hagi de dur mascareta a l’escola

Josep González-Cambray ha destacat la bona actuació dels centres educatius i s'ha mostrat optimista a l'hora d'alleugerir les mesures pel setembre

El conseller d'Educació Josep Gonzàlez Cambray durant el seu primer acte en el càrrec

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, durant el seu primer acte en el càrrec

El conseller d’Educació, Josep GonzálezCambray, ha destacat l’actuació dels centres educatius catalans durant la pandèmia i ha assenyalat, en una entrevista a RAC1, que s’ha aconseguit controlar els contagis en aquest àmbit. “Estem a la recta final del curs més diferent que hem viscut mai, i el sistema educatiu català ha estat a l’alçada: Hem començat el curs amb els centres educatius 100% oberts i l’acabarem amb el 100% dels centres oberts”.

González-Cambray ha qualificat “d’èxit col·lectiu” el control dels contagis i ha avançat que de cara al proper curs “és possible i probable que no calgui fer servir la mascareta a les escoles”. Tot i que encara no hi ha res decidit, el conseller s’ha mostrat optimista i ha comentat que “no s’haurà de prendre la temperatura a l’entrada, ni la neteja serà tan exigent”, sempre que les dades segueixin a la baixa com fins ara.

El conseller també ha confirmat que al setembre “els infants es podran relacionar als patis encara que no siguin del mateix grup bombolla” de manera que, a diferència d’aquest curs, els alumnes podran tenir contacte amb aquells que no vagin a la seva classe.  Respecte la vacunació dels joves entre 12 i 17 anys, González-Cambray ha reconegut que la decisió encara no està presa però que, en tot cas, posarien “les vacunes dins dels centres educatius”.

Noves mesures del Procicat
La favorable evolució de les dades sobre els contagis i la vacunació ha fet possible que des d’aquest mateix dilluns entrin en vigor nous canvis en les restriccions a Catalunya. Si el passat divendres 4 de juny es van ampliar fins la 1 de la matinada els horaris de restaurants, comerços i actes culturals i esportius, permetent el 70% de l’aforament,  a partir d’avui aquestes mesures també s’apliquen als congressos i actes religiosos.

Restriccions Covid-19 a partir del 4 de juny de 2021

Els canvis més destacats, però, són els que estableixen un màxim de deu persones en les trobades socials i la possibilitat de realitzar activitats amb motiu de les festes majors i revetlles, respectant sempre les mesures de seguretat.

Restriccions Covid-19 a partir del 7 de juny de 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.