Alternativa Verda adverteix ERC i JxCat per l’ampliació de l’aeroport del Prat

Denuncia que el Govern de Pere Aragonès no compti amb una Vicepresidència de Transició Ecològica

El partit ecologista Alternativa Verda s’oposa frontalment a l’anunciada ampliació de l’aeroport del Prat que promou Aena i adverteix el bipartit que governa la Generalitat que li retirarà la seva confiança si dona llum verda al projecte: “Si Junts i ERC acaben donant suport a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona i a la tercera pista que destruiria irreversiblement els estanys de la Ricarda i la Margarola, que formen part de la Xarxa Natura 2000, i que hipoteca  el futur del Parc Agrari del Baix Llobregat, s’apartaran del moviment ecologista i dels grups de defensa del territori”, afirma en un comunicat.

El partit fundat i liderat per Santiago Vilanova també considera un “error polític del Govern Aragonès no haver creat una Vicepresidència de Transició Ecològica com havíem demanat. El nou Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural  tindrà moltes dificultats  per a concertar socialment el desenvolupament de les energies renovables, la descolonització agroquímica del nostre camp, els objectius dels propietaris forestals i el foment de l’agricultura ecològica. La prova del cotó fluix serà l’ampliació de l’aeroport del Prat i la reactivació del Parc Agrari del Baix Llobregat”.

En relació amb l’entrevista publicada per EL TRIANGLE a Andreu Mayayo, promotor del nou partit ecologista Esquerra Verda, la formació de Santiago Vilanova assegura: “La recent homologació que ha fet el Partit Verd Europeu del nou partit Esquerra Verda, impulsat per militants del PSUC i de Catalunya en Comú, motiva  la nostra resposta com a partit ecologista (fundat el 1983 com a Alternativa Verda-Moviment Ecologista Català i refundat el 1999 com Els Verds-Alternativa Verda). Andreu Mayayo , un dels dirigents d’Esquerra Verda, no diu la veritat quan declara al setmanari EL TRIANGLE (2/6/2021): “L’únic partit que compartia un cert perfil amb els Verds europeus era Iniciativa per Catalunya-Verds”. Ens veiem obligats a recordar a l’historiador que l’únic partit català que compartia aquest perfil era Alternativa Verda que, tot i ser extraparlamentari, va participar en els primers congressos de The European Greens a Estocolm i Dover en els anys vuitanta”.

En les eleccions autonòmiques del 2017, Alternativa Verda va participar en la candidatura de Junts x Catalunya (JxCat). El seu líder, Santiago Vilanova, va ser, durant alguns mesos, diputat de JxCat al Parlament de Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides