Alternativa Verda adverteix ERC i JxCat per l’ampliació de l’aeroport del Prat

Denuncia que el Govern de Pere Aragonès no compti amb una Vicepresidència de Transició Ecològica

El partit ecologista Alternativa Verda s’oposa frontalment a l’anunciada ampliació de l’aeroport del Prat que promou Aena i adverteix el bipartit que governa la Generalitat que li retirarà la seva confiança si dona llum verda al projecte: “Si Junts i ERC acaben donant suport a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona i a la tercera pista que destruiria irreversiblement els estanys de la Ricarda i la Margarola, que formen part de la Xarxa Natura 2000, i que hipoteca  el futur del Parc Agrari del Baix Llobregat, s’apartaran del moviment ecologista i dels grups de defensa del territori”, afirma en un comunicat.

El partit fundat i liderat per Santiago Vilanova també considera un “error polític del Govern Aragonès no haver creat una Vicepresidència de Transició Ecològica com havíem demanat. El nou Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural  tindrà moltes dificultats  per a concertar socialment el desenvolupament de les energies renovables, la descolonització agroquímica del nostre camp, els objectius dels propietaris forestals i el foment de l’agricultura ecològica. La prova del cotó fluix serà l’ampliació de l’aeroport del Prat i la reactivació del Parc Agrari del Baix Llobregat”.

En relació amb l’entrevista publicada per EL TRIANGLE a Andreu Mayayo, promotor del nou partit ecologista Esquerra Verda, la formació de Santiago Vilanova assegura: “La recent homologació que ha fet el Partit Verd Europeu del nou partit Esquerra Verda, impulsat per militants del PSUC i de Catalunya en Comú, motiva  la nostra resposta com a partit ecologista (fundat el 1983 com a Alternativa Verda-Moviment Ecologista Català i refundat el 1999 com Els Verds-Alternativa Verda). Andreu Mayayo , un dels dirigents d’Esquerra Verda, no diu la veritat quan declara al setmanari EL TRIANGLE (2/6/2021): “L’únic partit que compartia un cert perfil amb els Verds europeus era Iniciativa per Catalunya-Verds”. Ens veiem obligats a recordar a l’historiador que l’únic partit català que compartia aquest perfil era Alternativa Verda que, tot i ser extraparlamentari, va participar en els primers congressos de The European Greens a Estocolm i Dover en els anys vuitanta”.

En les eleccions autonòmiques del 2017, Alternativa Verda va participar en la candidatura de Junts x Catalunya (JxCat). El seu líder, Santiago Vilanova, va ser, durant alguns mesos, diputat de JxCat al Parlament de Catalunya.

(Visited 142 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari