Qui vol demandar el govern per fer sonar una versió alternativa d”Els Segadors’?

Pere Aragonès, presidint la primera reunió ordinària del nou govern de la Generalitat
Pere Aragonès, presidint la primera reunió ordinària del nou govern de la Generalitat

La formació ultranacionalista Front Nacional de Catalunya (FNC) ha anunciat que preveu demandar el govern de la Generalitat “per haver incomplert la llei 1/1993, de 25 de febrer, de l’himne nacional de Catalunya, en el protocol de l’acte de presa de possessió del president de la Generalitat”.

Es tracta de la interpretació alternativa d’Els Segadors a càrrec de Magalí Sare i Manel Fortià, una versió feminitzada que es referia a “les segadores” i que sonava força diferent de la versió habitual, la lletra i la partitura de la qual es van incloure, fa 28 anys, en un annex quan la citada llei de l’himne es va publicar en els butlletins oficials.

En un tuit difós la setmana passada, així mateix, el FNC va assegurar que s’adherirà a “les demandes col·lectives que sorgeixin”. L’enuig i l’eventual demanda d’aquesta formació són l’expressió més aspra del rebuig que altres veus públiques del nacionalisme català havien expressat contra aquella interpretació d’Els Segadors, com ara els periodistes Enric Calpena, Vicent Partal i Marcela Topor (esposa de l’expresident Carles Puigdemont), i el director teatral Joan Lluís Bozzo.

A més, el FNC acusa els darrers governs catalans de “cometre il·legalitats”. En concret, “la il·legalitat de no aplicar la llei de transició nacional ni el referèndum vinculant, i ara això de l’himne!”, per bé que les dues lleis de desconnexió eren inaplicables en la seva literalitat l’octubre del 2017 perquè, entre altres raons, la sindicatura electoral de l’1-O havia plegat.

El FNC, que també lamenta que la Generalitat falta el respecte a “la identitat i les tradicions catalanes”, va obtenir 4.976 vots (el 0,18%) a les eleccions del passat 14 de febrer, a les quals es va presentar amb Albert Pont, el president del Centre Català de Negocis, com a cap de llista per Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides