Europa retorna provisionalment la immunitat a Carles Puigdemont

El Tribunal General de la Unió Europea ha concedit les mesures cautelars que demanaven l'expresident, Comín i Ponsatí

Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont
Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha suspès l’aixecament de la immunitat dels eurodiputats independentistes Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Tots tres van presentar un recurs contra el Parlament Europeu per l’aixecament de la seva protecció parlamentària, i el tribunal ha concedit les mesures cautelars que demanaven fins que no resolgui el recurs.

El vicepresident del TGUE sosté que les al·legacions presentades pels eurodiputats catalans justifiquen que se’ls mantingui la immunitat en espera de la resolució definitiva. La conseqüència més directa que té això és que de moment no es poden reactivar les euroordres del Tribunal Suprem.

L’expresident de la Generalitat hi ha reaccionat de seguida amb un missatge a Twitter: “Sense rendició”. Comín també ha celebrat la decisió judicial com “una victòria més davant dels tribunals europeus”, i vaticina que “no serà la darrera”.

El 9 de març l’Eurocambra va aprovar el suplicatori de Puigdemont, Comín i Ponsatí amb 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions.

(Visited 78 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari