Europa retorna provisionalment la immunitat a Carles Puigdemont

El Tribunal General de la Unió Europea ha concedit les mesures cautelars que demanaven l'expresident, Comín i Ponsatí

Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont
Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha suspès l’aixecament de la immunitat dels eurodiputats independentistes Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Tots tres van presentar un recurs contra el Parlament Europeu per l’aixecament de la seva protecció parlamentària, i el tribunal ha concedit les mesures cautelars que demanaven fins que no resolgui el recurs.

El vicepresident del TGUE sosté que les al·legacions presentades pels eurodiputats catalans justifiquen que se’ls mantingui la immunitat en espera de la resolució definitiva. La conseqüència més directa que té això és que de moment no es poden reactivar les euroordres del Tribunal Suprem.

L’expresident de la Generalitat hi ha reaccionat de seguida amb un missatge a Twitter: “Sense rendició”. Comín també ha celebrat la decisió judicial com “una victòria més davant dels tribunals europeus”, i vaticina que “no serà la darrera”.

El 9 de març l’Eurocambra va aprovar el suplicatori de Puigdemont, Comín i Ponsatí amb 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.