El Cercle Català de Negocis ja no suma amb el Consell per la República Catalana

El logo de l’entitat que va crear Joan Canadell desapareix de l’organisme que presideix Carles Puigdemont

El Centre Català de Negocis ha desaparegut del llistat d'empreses que sumen amb el Consell per la República Catalana

El Cercle Català de Negocis s’ha donat de baixa de les entitats que van promoure l’ús per part dels seus socis de la Identitat Digital Republicana (IDR) que va posar en marxa el Consell per la República Catalana el passat 6 d’abril. En la presentació d’aquesta Identitat Digital, els seus promotors van dir que el Consell per la República negociaria amb entitats, empreses, ONGs, fundacions i associacions perquè utilitzessin aquesta identificació i la integressin al seu funcionament quotidià. El nombre d’entitats que la fan servir, però, no ha superat mai la vintena. L’apartat del portal que les dona a conèixer porta el títol de Amb qui sumem. Més que sumar, la xifra ha anat disminuint amb el temps. Algunes entitats que hi apareixien fa un temps ja no hi són. L’última a donar-se de baixa ha estat el Cercle Català de Negocis.

El Cercle Català de Negocis va ser creat el novembre de 2008 per un grup d’empresaris liderats per Joan Canadell i Ramon Carner. Canadell en va ser secretari general fins el 2014. Carner va ocupar la presidència d’aquest col·lectiu fins que va ser substituït el 2013 per Albert Pont. Quan Canadell va ser elegit president de la Cambra de Comerç de Barcelona el 2019 va fitxar Pont pel seu comitè executiu. Ambdós han coincidit en les seves idees radicals pel que fa a la via per aconseguir la independència de Catalunya. Canadell va integrar-se a la candidatura de Barcelona de JxCat a les eleccions de 14 de febrer i ara és diputat de la formació que lidera Carles Puigdemont. Pont, en canvi, es va presentar com a cap de llista del Front Nacional de Catalunya, partit que defensa posicions xenòfobes i supremacistes. Aquest partit va aconseguir menys de 5.000 vots a les eleccions i Pont no va ser elegit.

El Cercle Català de Negocis es situa en l’òrbita de l’Assemblea Nacional Catalana i el seu president ha arribat a acusar JxCat i ERC de trair la causa sobiranista. El distanciament entre aquesta entitat i Carles Puigdemont i el seu Consell per la República Catalana casava malament amb les crítiques de Pont a JxCat. No se sap, per tant, si el Cercle Català de Negocis ha deixat de “sumar” amb l’Identitat Digital Republicana per voluntat pròpia o perquè l’han fet fora els propietaris del portal del Consell.

La pretensió dels impulsors de l’IDR era que un milió de catalans l’adquirissin, però encara no ha arribat als 98.000 usuaris. Es comercialitza a 6 euros en format digital i 12 euros en format de tarja física. Sí que si han sumat, els mitjans de comunicació arrenglerats amb JxCat i el Consell: Vilaweb, El Nacional, ElMón i La República. Joan Canadell no ha fet com el seu excompany Albert Pont i el logo amb les quatre barres i l’estel de la seva empresa –Petrolis Independents- continua “sumant” al portal de l’Identitat Digital Republicana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides