Sánchez, sobre els indults: “El cost seria deixar les coses enquistades”

El president espanyol assumeix els indults i avança que vol rebre Aragonès abans d'activar la taula de diàleg

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dilluns els indults als presos independentistes malgrat les advertències que li arriben sobre el desgast que li pot comportar a nivell electoral. Preguntat per si assumeix aquest desgast, Sánchez ha estat taxatiu: “Ajudar a resoldre problemes no suposa un cost, el cost seria deixar les coses enquistades”.

Sánchez no ha volgut abordar en profunditat el calendari de les pròximes setmanes respecte a aquesta qüestió, però sí que ha apuntat que espera rebre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Moncloa abans de reactivar la taula de diàleg.

En resposta a les declaracions d’Aragonès on demanava iniciar la taula de diàleg abans de l’estiu, el president espanyol ha afirmat que primer han de reunir-se a la Moncloa. “Després ja hi haurà temps de reunir la taula no una vegada, sinó moltes”, ha conclòs.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa conjunta amb el primer ministre de Polònia, Mateus Morawiecki, en el marc de la XIII cimera hispano-polonesa. Ha insistit que els indults permetran “un futur millor” perquè cal “reprendre la vida política” després d’anys de “judicialització” i d’allunyament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.