Joan Maria Piqué, destituit al Departament d’Empresa

L'home de confiança de Mas i Puigdemont no té un destí anunciat, de moment, després de passar per tres conselleries durant l'anterior legislatura

Joan Maria Piqué, a TV3, l'any 2018
Joan Maria Piqué, a TV3, l'any 2018

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) d’aquest dilluns, 31 de maig, ha publicat la destitució de Joan Maria Piqué com a assessor en Projectes de Comunicació del conseller d’Empresa i Coneixement, que fins fa uns dies era Ramon Tremosa (JxCat) i ara és Roger Torrent (ERC).

Piqué ha passat per tres departaments del govern que va presidir Quim Torra durant l’anterior legislatura. El setembre del 2018, va ser nomenat coordinador internacional i relacions públiques de l’executiu català. Un any després, va assumir el càrrec de director de comunicació del Departament d’Interior, que aleshores encapçalava Miquel Buch. I quan Buch va ser destituït un any més tard, el setembre del 2020, Piqué es va incorporar com a assessor del conseller Tremosa al Departament d’Empresa i Coneixement.

Abans, havia treballat com a responsable de la comunicació exterior de la Generalitat durant la presidència de Carles Puigdemont -al capdavant del Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques Eugeni Xammar-, i com a cap de premsa d’Artur Mas quan l’aleshores líder de CDC era president de la Generalitat.

Durant la seva etapa com a responsable de la comunicació exterior del govern català, Reporters sense Fronteres va denunciar, fent-se ressò de les queixes de corresponsals estrangers, les pressions que va exercir Piqué contra periodistes, així com l’ús de canals de comunicació amb els corresponsals per distribuir propaganda favorable al procés.

Com a home fort de la comunicació exterior de la Generalitat Pique es va enganxar també amb periodistes espanyols amb la internacionalització i la permanència de Catalunya a la Unió Europea en cas de secessió com a rerefons. També se les va tenir públicament amb Pablo Pérez, responsable d’estratègia digital i xarxes socials de la Comissió Europea. L’any passat, l’exdircom d’Interior va retreure a l’arquebisbe de Barcelona, Juan Josep Omella, que només usava la llengua castellana a Twitter i no el català. D’altra banda, va promoure un corrent intern a Junts per Catalunya, Reunim-nos, favorable a l’ideari liberal i el lideratge col·legiat.

Pere Soler, també fora
L’anunci de la destitució de Piqué, “amb efectes del dia 25 de maig”, s’inclou en una resolució que també dóna publicitat als relleus de sis membres més del personal eventual de la conselleria d’Empresa i Coneixement, entre els quals també hi ha Pere Soler Campins, que també va treballar per al Departament d’Interior, però fins al 2017, com a director general dels Mossos d’Esquadra.

Soler va perdre el càrrec durant la intervenció sobre el govern català efectuada pel govern espanyol per la via de l’article 155 de la Constitució. Posteriorment, es va incorporar com a assessor del Departament d’Empresa i Coneixement, i va ser jutjat i absolt per l’Audiència Nacional en la mateixa causa que afectava el major dels Mossos Josep Lluís Trapero, sobre l’actuació de la policia catalana durant l’1-O.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides