Sánchez apel·la als “principis constitucionals” i rebutja “la venjança” contra l’independentisme

El president del govern espanyol, obert a trobar-se amb Aragonès, espera reactivar la taula de diàleg per impulsar el "retrobament"

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que la decisió sobre l’eventual concessió d’indults als dirigents del procés presos s’adoptarà seguint “principis constitucionals” i ha afegit que ni “la revenja” ni “la venjança” formen part d’aquests principis.

En concret, s’ha referit a “la concòrdia, el diàleg, l’entesa, la superació d’una crisi que no només va esquinçar la societat catalana, sinó el conjunt de la societat espanyola l’any 2017” com els valors que “pesaran” en la decisió del consell de ministres, a diferència de “la venjança o la revenja”, que ha rebutjat.

Sánchez, així mateix, ha emmarcat en la “cortesia institucional” la reunió que preveu mantenir al palau de la Moncloa amb el flamant president de la Generalitat, Pere Aragonès, a partir de la qual espera reactivar la taula de diàleg entre representants dels dos governs.

El president del govern espanyol pretén que el diàleg serveixi per promoure el “retrobament” entre els catalans i la resta dels espanyols, i entre els catalans. En aquest sentit, ha destacat com un encert que hi hagi una taula de partits catalans al Parlament.

La ministra i portaveu del govern, María Jesús Montero, havia explicat minuts abans de la compareixença de Sánchez que, a la taula de diàleg, han de veure’s “els elements que puguin permetre estrènyer llaços“. Pel que fa als indults, Montero ha dit que no hi ha cap novetat, en espera que el Tribunal Suprem i la Fiscalia comuniquin els seus parers, no vinculats, sobre la concessió d’aquesta mesura de gràcia als dirigents independentistes presos.

La portaveu del govern espanyol s’ha limitat a indicar que el govern prendrà una decisió que vetllarà per l’interès general d’Espanya, complint la legislitat vigent i amb totes les garanties.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.