Jordi Puigneró serà el nou vicepresident i es converteix en l’home fort de Junts al Govern

Persona de màxima confiança de Puigdemont, serà el número dos de l'executiu que presideix Pere Aragonès

Jordi Puignero
Jordi Puignero

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, serà el nou vicepresident del govern encapçalat per Pere Aragonès. Puigneró, de Junts, continuarà sent conseller de la mateixa àrea, però hi afegirà les d’Infraestructures i d’Agenda Urbana, a més de la vicepresidència. Pel que fa a l’àrea d’Administració Pública passa al departament de Presidència, en mans d’ERC.

Puigneró se’l considera un polític molt pròxim a Carles Puigdemont i des de la vicepresidència serà la persona clau de Junts dins del govern. Era un lloc que s’havia donat pràcticament per segur que ocuparia Elsa Artadi, però finalment va declinar i va preferir quedar-se a l’Ajuntament de Barcelona.

Poc abans s’ha fet públic el nom d’una de les noves conselleres: Tània Verge, que s’encarregarà de la nova conselleria de Feminismes i Igualtat, una àrea sota la responsabilitat d’ERC.

Així, es van completant la llista de consellers que acompanyaran a Aragonès en l’executiu. Pel que fa a Esquerra, a part de Verge, es dona per fet que la número dos a les llistes i de confiança del president, Laura Vilagrà, ocuparà la Conselleria de Presidència. Ja està confirmat que Joan Ignasi Elena, que va ser coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum i portaveu de les defenses dels exconsellers d’Esquerra al judici del procés, s’ocuparà d’Interior, que ara passa a mans dels republicans. L’expresident del Parlament Roger Torrent també serà conseller, probablement amb la cartera d’Empresa i Treball. Es dona gairebé per fet que Josep Gonzàlez-Cambray anirà a Educació. I Teresa Jordà podria repetir amb Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació.

Pel que fa a Junts, a part de Puigneró, hi ha confirmats tres independents: Josep Maria Argimon, a la conselleria de Salut; Jaume Giró, periodista i exdirector de la Fundació La Caixa, a la conselleria d’Economia, i Victòria Alsina, exdelegada del govern als Estats Units, com a titular del departament d’Acció Exterior i Transparència.

D’altra banda, Damià Calvet s’acomiadava avui de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, que queda reformulada sota el paraigua de Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana, que assumeix Puigneró. Calvet ja ha comunicat al seu entorn que no repetirà en el càrrec, malgrat la seva voluntat de mantenir-se en aquesta responsabilitat. Un dels destins que podria assumir Calvet és la presidència del Port de Barcelona, ara en mans de Mercè Conesa.

(Visited 380 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari