ERC i JxCat pacten fer fora de Barcelona la Policia Nacional

Un dels punts del pacte de govern contempla fer un centre de memòria democràtica a la prefectura de Via Laietana

El pacte de govern al qual han arribat ERC i JxCat per investir president de la Generalitat el republicà Pere Aragonès contempla el trasllat de la Prefectura Superior de la Policia Nacional que hi ha a la Via Laietana de Barcelona a un nou emplaçament als afores de la ciutat. Segons avança Vózpopuli, republicans i exconvergents han acordat fer efectiva aquesta reivindicació de l’independentisme en la nova legislatura.

Es dona la circumstància que l’Ajuntament de Barcelona ja havia aprovat una moció en la qual es demanava transformar la prefectura policial en un centre de memòria històrica de la lluita antifranquista. La moció va ser presentada per ERC i va comptar el suport dels grups municipals independentistes, però també de l’equip de govern d’Ada Colau dels comuns i el PSC.

Ara, el document signat per republicans I exconvergents contempla que es pretén “convertir la Prefectura Superior de Policia de la Via Laietana en un centre d’interpretació de la memòria i denúncia del franquisme”. De fet, aquesta proposta està inclosa en el capítol de “drets, justícia i seguretat” de l’apartat de memòria democràtica del document signat que ha de permetre la investidura d’Aragonès.

De tota manera, aquesta proposta no es pot fer efectiva unilateralment i cal enviar-la prèviament al govern central. Es dona la circumstància que el Ministeri de l’Interior ja va argumentar quan es va aprovar la moció municipal que no hi havia raons operatives per a canviar d’ubicació la prefectura que hi ha a la Via Laietana de Barcelona. I des del cos de la Policia Nacional també es va carregar contra la proposta de l’ajuntament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides